Český rozhlas Jazz inspiruje, ve Vídni bylo spuštěno nové digitální rádio

3. květen 2024

Veřejnoprávní jazzové rádio Českého rozhlasu je unikátním projektem široko daleko a svým programem inspiruje fanoušky tohoto žánrů. Dosavadní vídeňský program Technikum City nahradil rebrandovaný okruh s názvem City Jazz. Zájemci ho mohou nadále naladit jako součástí digitální sítě CityMUX Wien II, která má přirozený přesah díky vysílači DC Tower i na české území.

Čtěte také

Pod heslem „Inspire Your Life“ je ve vysílání City Jazz nepřetržitě nabízena posluchačům jazzová hudba doplněná každou celou hodinu aktuálním zpravodajstvím. Repertoár stanice zahrnuje klasiku od neworleanského jazzu a dixielandu až po jazzovou hudbu z Rakouska. City Jazz přináší portréty jazzových hudebníků i informace o jazzovém dění v Rakousku. „Svým zaměřením na jazz se nová stanice považuje za vědomý protipól k četným mainstreamovým rozhlasovým stanicím, které jsou vysílány přes FM vysílače,“ konstatuje generální ředitel Gernot Fischer.

City Jazz nahrazuje na vídeňském rozhlasovém trhu předchozí program „Technikum City“. „Důsledně pokračujeme v předchozí cestě Technikum City nabízet rozmanitost pro luxusnější publikum s hudebním mixem jazzu a lounge. Chceme být také rádiovou platformou pro vídeňskou jazzovou scénu, která v této podobě dosud neexistovala,“ doplňuje programový ředitel Christian Brunner. "S Manfredem Rihou se nám hned od začátku podařilo získat rakouského rozhlasového producenta, který nás aktivně podporuje při výběru hudby."

Čtěte také

City Jazz vysílá v širší oblasti Vídně jako pozemní digitální rádio pomocí standardu DAB+ a lze jej tedy přijímat na jakémkoli autorádiu instalovaném od roku 2021. Patří sem i starší autorádia, kde byla nakonfigurována možnost „digitální příjem rádia“. Alternativně je City Jazz k dispozici jako webový stream přes www.cityjazz.at. Program lze samozřejmě přijímat i s jakýmkoli jiným rádiovým zařízením s podporou DAB+. Vídeňský vysílač DC Tower má přesah i na české území.

autor: lukpo
Spustit audio

Související